Finale RS500 EuroGP – Genua, Italiê

 In Nieuws
Komend weekend zullen 6 (en een half) Nederlandse teams het laatste evenement uit de Euro Grand prix van de RS500 klasse starten. Jaarlijks organiseert de Internationale RS500 klasse een afsluitend event in Zuid Europa. Zo kunnen de teams nog even opwarmen alvorens de winter in te gaan.
 
Alhoewel het niveau in de Britse en Italiaanse klasse hoog is zijn er ook binnen het Nederlandse team een aantal kanshebbers met teams Blomsma/de Jager en van Susante/van Alphen boven aan het lijstje.De verwachting is dat het een zeer licht weer-evenement wordt. Importeur Richard Rot van Aquavitesse is dan ook zeker een kanshebber en kan met z’n brede ervaring verassend uit de hoek komen. “We gaan eens zien of we de lichte italiaantjes de man kunnen tijdens dit event.”
Hilde van Susante zal met Jon Partridge (directeur van RS Sailing) een poging doen om als “mixed nationaliteam” hoge ogen te zeilen.
 
The EuroGP wordt gehost door Base Nautica di Voltri in prachtig Genoa. Deze club heeft dit jaar voor de verandering 8 RS500’s aangeschaft zodat ook de clubleden goed voorbereid zijn op dit evenement.  
 
Ook de RS100 klasse, die in Nederland nog in de kinderschoenen staat, zal komend weekend in Genoa z’n finale Grand Prix zeilen. Resultaten en foto’s na het weekend.
 
RS500
De RS500 heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld in Europa. Internationaal ontpopt de RS500 zich als ideale boot voor breed publiek. De verschillende evenementen verdeeld over heel Europa zijn een feest om aan deel te nemen. “We proberen altijd een mooie mix te vinden om alle landen en alle nationale teams een mooi programma te bieden.”
Ook voor volgend jaar is dat weer gelukt: Met een Euro Grand Prix waarbij in Carnac in Mei, Een Nederlands Kampioenschap in Juni, De Worlds in Zweden in de eerste week van Augustus en in September de UK Nationals en de Euro Grand Prix in Bruinisse tijdens de Open Dutch Skiff Trophy. Uiteindelijk sluiten we ook 2013 weer af met een mooi event in het zuiden van Europa.”
Recent Posts