WVA Vinkeveen kiest voor de RS500!

 In Nieuws

20131123_171514_1

Goed nieuws vanuit Vinkeveen:
WVA Vinkeveen heeft twee RS500’s aangeschaft. Vinkeveen heeft gekozen voor de RS500 om de kwaliteit van hun aanbod voor actieve leden uit te breiden. De stabiele groei van de klasse, de consistentie van het niveau in de klasse en de high performance van de boot gaat de zeilers van de WVA weer op een hoger niveau brengen zowel zeiltechnisch als ‘fun’.

Een verslag vanaf het front:
Vrijdag 22 november jl. was het eindelijk zover. Vanaf het voorjaar werd er bij de WVA Vinkeveen al concreet gesproken over de RS500. De WVA jeugdcommissie was naarstig op zoek naar een opvolgboot voor de RS Feva, om zo oudere Feva-zeilers te behouden voor de club.
Op weg naar de veerboot in Calais met 3 fanatieke Feva-ouders en een gesponsorde trailer van Sail24 (top Jolan!). Bij de douane moesten we toch even uitleggen wat we met een lege trailer gingen doen.
Zaterdag boot 607 (team Jessurun) opgehaald uit Glouchester (Bristol) en boot 629 (team Ottenhof) uit Elmdon (Cambridgeshire). Vervolgens snel terug naar Dover om de veerboot te halen.
In Calais nog een biertje gedronken voor het slapen om de aanwinst te vieren.
Zondagochtend bijtijds op weg naar Nederland. Net op tijd terug voordat 20 RS Feva’s bij de najaarstraining in Muiden van het water komen in het kader van “zien is geloven”.
Beide boten worden het voorjaar ingevaren door oudere jongeren 😉 van de WVA. Na het WK RS Feva in Carnac zullen 4 Feva zeilers overstappen naar de RS500.
1800 km verder, vermoeide gezichten maar een voldaan gevoel. Wat een weekend.

Recent Posts