Eerste klassetraining RS 500 een groot succes

 In Nieuws
SAM_0987

Claire Blom leert ons de fijne kneepjes van het trimmen

16 maart en 30 maart organiseerde de RS 500 klasse 2 klasse trainingen bij de WVA in Vinkeveen. Het enthousiasme van de zeilers was groot. Met 12 boten de 16 e en 10 boten op de 30 e kon het eigenlijk al niet meer stuk.

De 16 e trainden Jochem en Michiel, onze ervaren 500 zeilers, de groep. De zeilers werden bevraagd wat ze als doel hadden dit jaar. De ambities wisselden van in de top 3 varen met de NK, in de middenmoot mee kunnen komen of  het goed onder controle houden van de boot ook bij windkracht 4. De groep werd verdeeld en er werd hard getraind. Het was voor velen weer wennen aan de boot na een lange winterstop en er waren zeilers die nog maar weinig ervaring hadden in de boot. De wind trok goed aan in de loop van de dag waardoor er nog een paar uitdagende wedstrijdjes gevaren konden worden. Zichtbaar sloeg de vermoeidheid toe aan het eind van de middag waardoor steeds meer bootjes omgingen en zeilers moesten zwemmen. Maar het was een zeer geslaagde dag.

30 maart wist Claire Blom een gaatje te vinden in haar drukke schema om een ochtendtraining te geven aan de klasse. Sander Vogelaar zou als tweede trainer assisteren. De theorie was gericht op vraag en antwoord waarbij Claire tips en trics gaf over de trim, communicatie en gewichtsverdeling. Op het water werd dit nog eens goed in de praktijk geoefend. Er stond weinig wind maar dit maakte een goede gewichtsverdeling en scherpe communicatie misschien wel belangrijker. Tijdens de lunch namen we afscheid van Claire. Claire’s reactie na de training: “Wat is dit toch een gezellig en enthousiaste groep mensen bij de RS500 klasse! Er heerst hier altijd een opgewekte sfeer, het liefst vaar ik dit seizoen nog een wedstrijdje mee!”

In de middag werden er nog wat wedstrijdjes gevaren waarbij vooral de concentratie met weinig wind erg belangrijk was. De dag sloten we af in de zon op het terras of aan de bar met een gezellige borrel. Een passende afsluiting voor een leuke RS500 klassetraining!!

 

Recent Posts