Informatie wedstrijdzeilen en lidmaatschap

 In Nieuws

Binnenkort verschijnt de definitieve wedstrijd en trainingskalender van de RS500 klassenorganisatie op de website. Het lijkt ons echter goed om nog even een paar belangrijke punten op een rijtje te zetten voor het zeil en wedstrijdseizoen weer begint.

Lid van de klassenorganisatie

De RS500 klasse zal dit jaar een aantal wedstrijden en trainingen gaan organiseren voor de leden. Hiervoor is het wel belangrijk dat je lid bent van de klassenorganisatie. Lid worden doe je voor jezelf maar ook om het RS500 zeilen te stimuleren. Met veel leden kunnen we ook een interessant wedstrijdveld krijgen. Als lid van de klassenorganisatie wordt je op de hoogte gehouden en beslis je mee over het wedstrijdprogramma. Ook kun je meedingen naar de jaarprijzen. Voldoende reden om je dus aan te melden als lid! Aanmelden doe je via: http://rs500.org/index.asp?Fleet=RS500&selection=Membership.

Wedstrijdzeilen:

Veel wedstrijden die georganiseerd worden voor de RS 500 klasse vereisen de nodige officiële papieren. Zonder deze papieren kun je niet meedoen of kom je niet in aanmerking voor prijzen.

Welke zaken moet je op orde hebben voordat je mee gaat doen met wedstrijden:

–          Natuurlijk ben je lid van de klassenorganisatie. De RS500 klasse heeft veel leden nodig voor goede wedstrijdvelden en om bijv. een uitnodiging te krijgen voor specifieke evenementen.

–          Ook moet je lid zijn van een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging. Op de website van het Watersportverbond kun je vinden welke verenigingen dat zijn.

–          Iemand aan boord moet in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie (voorheen startlicentie). Sinds 2013 moet ook je bemanning een bemanningslicentie hebben. De licentie voor bemanning kost maar 1 euro. Beide licenties kun je aanvragen via het watersportverbond: http://watersportverbond.nl/wedstrijdzeilen/Content.aspx?sid=6&cid=1867&mid=&mnu=3118 Als je eenmalig aan een wedstrijd wilt deelnemen, dan kun je ook een evenementlicentie aanvragen via het Watersportverbond.

–          Natuurlijk heel belangrijk; je boot moet een geldige meetbrief hebben. Heb je die niet dan kun je die aanvragen via het watersport verbond. Op hun site kun je ook zien welke boten met meetbrieven inmiddels geregistreerd staan.

Voor een wedstrijdklasse is het aantal meetbrieven een belangrijke maatstaf voor de groei van een klasse. Ook bepalen het aantal meetbrieven of je als klasse een officieel ONK mag organiseren. Bij minder dan 10 meetbrieven mag dat niet; Tot 50 meetbrieven kun je een Nederlands KlassenKampioenschap organiseren en boven de 50 meetbrieven wordt het een officieel ONK. Wat zou het mooi zijn als we binnen nu en 2 jaar dit zouden kunnen realiseren. En let op zonder een geldige meetbrief kun je geen aanspraak maken op een plaats in de KlassenKampioenschappen!!

Met deze informatie hoop ik dat jullie allemaal weer klaar zijn voor het komende wedstrijdseizoen. Hou de website in de gaten want de definitieve kalender komt zeer spoedig. Wij hopen weer op een sportief maar zeker ook een gezellig jaar.

De Nederlandse RS500 Klassenorganisatie

 

Recent Posts