Wil jij wat betekenen voor je klassenorganisatie?

 In Nieuws

Ook een leuk wedstrijdseizoen achter de rug? Kijk je nu al weer uit naar volgend jaar met als hoogtepunt het WK in eigen land? Klaar voor de voorjaarstrainingen om nog slimmer, hoger en harder te varen? In het bestuur wordt al jaren hard gewerkt om voor alle leden van de klassenorganisatie een leuk zeilseizoen te organiseren. Voor ieder wat wils, van een oergezellige Braassem Summer Regatta tot een spannende ONK. Misschien zonder dat je het door hebt, wordt er best veel achter de schermen geregeld om de RS500 te promoten als attractieve en dynamische skiffklasse voor jong en oud. Dit vergt een team van enthousiastelingen die hart hebben voor het RS500 zeilen en de filosofie van de klassenorganisatie kunnen overdragen aan de leden en de buitenwereld.

Het afgelopen jaar heeft Elizabeth zich als secretaris ingezet voor administratieve kant van de organisatie. Elizabeth was een sterke kracht met ervaring en ze heeft ervoor gezorgd dat de organisatie een professionelere vorm heeft aangenomen. Op de aankomende Algemene Ledenvergadering op 16 januari 2015 zal zij helaas afscheid nemen als secretaris. We mogen van geluk spreken dat ze haar kennis en kunde heeft willen delen met de klassenorganisatie en zijn haar hartstikke dankbaar voor de boost afgelopen jaar. Met ingang van komend jaar zijn we dus op zoek naar een opvolg(st)er voor de functie van secretaris van de klassenorganisatie. Lijkt het je wat om meer invloed te hebben op de dagelijkse gang van zaken, neem dan even contact op via info@rs500.nl.

Na bijna 5 jaar voorzitterschap is het tevens tijd voor ondergetekende om op zoek te gaan naar iemand die het stokje kan overnemen gedurende het komende zeilseizoen. De klassenorganisatie is in vele aspecten gegroeid. Het aantal leden en actieve wedstrijdzeilers neemt al jaren sterk toe en ook volgend jaar zal de intensiteit van evenementen en trainingen verder toenemen. We zijn komende seizoen op zoek naar een (ex-)wedstrijdzeiler die ook binnen het bestuur de zeilen wil trimmen en nieuwe wateren wil verkennen. Met veel plezier heb ik mij afgelopen jaren ingezet voor de klassenorganisatie, echter deze heeft recht op meer betrokkenheid en toewijding dan ik in de komende jaren kan geven. Op de aankomende ALV in het voorjaar zal het verloop van de verschillende bestuursfuncties besproken worden. Tot er een geschikte kandidaat zich gemeld heeft, zal ik mijn werkzaamheden met veel plezier blijven voorzetten in het voorjaar. Echter vrijwilligers die nu al weten een functie te willen bekleden in het bestuur of een commissie in aanloop naar het WK deze zomer kunnen in contact komen met het bestuur via info@rs500.nl.

Namens het bestuur,

Nick

Recent Posts