ODST Bruinisse

 In Nieuws

ODST20152 Op 12 & 13 september hebben we de Open Dutch Skiff Trophy (ODST) gevaren in Bruinisse. Met deelnemers uit  België, Luxemburg, Duitsland en Nederland was er een mooie opkomst. De verschillende klassen die aanwezig waren werden in twee groepen verdeeld: de snelle boten en de hele snelle boten. Want ja, met alleen maar Skiff boten kan je moeilijk over langzaam praten. De 6 Rs500s behoorden tot de tweede groep met een mooi aantal deelnemers van 19 boten.

De eerst dag was er een mooi en stabiel windje. De eerste race was er nog aardig wat wind en gingen we planerend over het water. Vooral in het reach rak naar de finish was dit hard werken om de boot over eind te houden. ODST20151De finish was net haalbaar op de gen, wat zorgde voor spectaculaire momenten. Gedurende de dag nam de wind wat af en was het puzzelen tussen diepte en planeren. Wie de juiste kant koos en de windvlaag mee pakte bouwde al snel een goed voorsprong op. De Rs500 bleven dicht bij elkaar. Maar Thomas en Marloes 1003 waren zonder twijfel de beste met 4 maal een 1e plaats. Maar het is de ODST, en daar vaar je op Rating. Het krioelde van boten om ons heen en tot we de uitslag zagen was het raadselachtig wat onze strijd in het totaalklassement zou opleveren. Op de kant aangekomen, afgetuigd en omgekleed kwam daar de verrassende totaal uitslag van dag 1. Thomas en Marloes stonden op de tweede plaats en Giel en Corinne op de vierde plaats.

Vol enthousiasme konden we door naar de volgende dag. Maar helaas, het verliep niet geheel zo als gehoopt. Met een goed windje kwamen we aan op de wedstrijdbaan, ODST20153waarbij wonder boven wonder de RS500 een
keer als eerst het water op ging. Helaas was het tevergeefs. De wind zakte er al snel uit en begon te draaien. Er was te weinig wind en te onstabiel om nog een wedstrijd te kunnen starten. Na een tijd wachten zijn we terug gesleept naar de haven.

Al met al hebben we een mooi weekend gehad, met mooie resultaten. Thomas en Marloes gefeliciteerd met jullie tweede plaats!!!!! Richard, Marieke en Elizabeth bedankt voor de goede organisatie!

uitslag ODST

Recent Posts