United4 Workum, mooie plaatjes, mooie races!

 In Nieuws

RS500 winnaars Workum U4-2

Het was even wachten maar zaterdag zorgde uiteindelijk voor mooie plaatjes. In het zonnetje, met een mooi briesje werden er mooie races gevaren. De dag duurde lang (en misschien is dat een understatement…) maar uiteindelijk, rond een uur of acht op de kant, waren de voldane gezichten van RS500 zeilers af te lezen op het strand van Workum.

BBQ, opwarmen en naar bed! Dat zeilen topsport is bleek wel op zaterdagavond. Er werd gegeten, goed gegeten. Veel eiwitten, koolhydraten en Ketchup. En daarna, vroeg naar bed. En dat was belangrijk, want op zondag kwam er nog een team bij. Max Groen, Bjorn Oude Avenhuis zorgde voor een gigantische opwaartse mars en wisten met slechts 1 dag meedoen toch nog een 5e plaats overall te veroveren. Mooi gedaan!

De zondag was minder zonnig maar over de wind niet te klagen. De settings gingen op zwaar weer stand, wat misschien niet echt nodig was. Maar er werden 4 heel mooie races uitgeperst. En de uitslagen zijn het bewijs van spannende races met een mooie strijd verdeeld over de vloot.

Het podium werd bezet door 1st Jody en Marleen (Haarlemse Jacht Club), 2nd David van Veen en Jan van den Brink (Braassemermeer) en 3rd Martijn Jessurun & Folkert-Jan Oosterkamp (WVA Vinkeveen). Ook dit laat zien dat de vloot zich over Nederland verspreid.

Veel nieuwe teams dit weekend! Mooi om te zien dat Elfhoeven, Reeuwijk, WVA Vinkeveen en Loosdrecht met nieuwe teams deelnamen.

Komend weekend varen we weer in Muiderzand, bij de Skiff Benelux Muiderzand Regatta. Volgend event is Braassem Summer Regatta. Schrijf je in!

Recent Posts