Michiel en Menno winnen spannende Open Dutch Skiff Trophy in zeer lichte omstandigheden

 In Nieuws

 

Het was weer een prachtig weekend vol spannende races in Bruinisse. Het overwegende lichte weer met winddraaiingen en locale windvlagen maakte het super spannend op het water. De top 8 deden allen hard mee voor de prijzen. Uiteindelijk waren er 2 teams die het kwartje elke keer naar zich toe wisten te trekken.

Boot 607 met Martijn Jessurun met nieuwe bemanning Thijmen, lieten direct zien hun bootsnelheid optimaal in orde te hebben. Ze gingen duidelijk harder dan de rest.  Michiel en Menno in de 1066 voeren hun tactische battle en voelde de hete adem in de nek. Na drie wedstrijden op zaterdag stonden ze met een 3 punten voor op Martijn en Thijmen.

De zaterdag kende nog een aantal opvallende achievements op het water. Team Actief (Julie en Eef) wisten de bovenboei als eerste te bereiken wat voor dit opstartende team een werkelijk zeer goede prestatie is in het sterke veld. Mark en Francesco wisten het water ook zeer goed te lezen en lieten zien dat hun trainingsuren uitbetalen met hun eerste race win. Daarnaast werden de nieuwste tinder-technologie gebruikt om het mooiste meisje in de boot te versieren wat wel de opvallendste achievement van de dag genoemd kan worden…met een mooie 6e plek als resultaat.

Op zaterdagavond werd er heerlijke pasta gegeten in de sailors-inn. De voorspelling voor zondag was geen wind dus de flessen wijn kwamen op tafel en het werd erg gezellig. Niet gek dat de vloot op zondagochtend wat traagjes op gang kwam. Niemand had durven dromen nog 2 mooie wedstrijden te kunnen varen.

Er werd 10 minuutjes later gestart in een lichte maar stabiele breeze. Menno en Michiel hadden een slechte start en moesten vechten om hun voorsprong niet te laten verdampen. Martijn en Thijmen wisten twee puntjes terug te winnen.

De laatste race werd dus belangrijk. Michiel en Menno namen vanaf de start de leiding en wisten deze voldoende uit te bouwen tijdens de race. Martijn en Thijmen kwamen als zesde boot boven en moesten zich door het veld heen zwoegen om nog in de buurt te komen. Dit deden ze professioneel (en super snel), het was echter net niet voldoende voor de winst.

De wind zakte weg en kwam niet meer terug. Nog twee mooie potten kunnen varen en lekker op tijd in het zonnetje naar de kant.

results:

Recent Posts