Bruno en Edith pakken de titel op ONK 2017

 In Nieuws

Ze waren al vaker grote kanshebbers, maar na het driedaagse ONK in Medemblik mogen Bruno Goris en Edith Kanters zich nu echt de nieuwe kampioenen van de Nederlandse klasse noemen!

brunoedithonk1027

De RS500s zeilden samen met de 9’ers op de High Performance baan. In totaal 15 races stonden gepland, waarvan we 12 mooie wedstrijden hebben kunnen uitvaren dankzij de zeer strakke leiding van het comité. Waar de voorspellingen niet onverdeeld positief waren, hebben we zeker vrijdag en zaterdag prima dagen gehad. Wisselvallig, dat wel. Na de eerste races in lichte wind te hebben gevaren, trok halverwege de vrijdag een flinke bui over, met bijbehorende shifts en vlagen. Al van verre zag je de strook regen en wind over het water trekken en bepaalden de zeilers hun tactiek. Maak je een snelle gijp om in één lijn naar de gate te blazen, of vaar je toch iets langer door in de verwachting dat de shift weer terug draait? Snel schakelen en gaan. Stuiterend over het water is het dan bijna jammer dat je in een wedstrijdbaan zit en niet gewoon de vlaag nog even kunt volgen.

Na vijf goede races op de eerste dag gingen Anneke en Floris aan de leiding, op de voet gevolgd door Thomas en Marloes. Moe maar voldaan werd er onder het genot van een drankje nog nagepraat bij Brakeboer.

Dag twee was er één van felle strijd, waarin vaak de laatste meters nog cruciaal waren voor een eerste plek. Door een combinatie van goede bootspeed met relatief lichte wind en tactische keuzes, pakten Bruno en Edith een mooie voorsprong. De top vier was gevormd, maar daar binnen was alles nog mogelijk. Helaas was het weer ons de derde dag minder goed gezind. Twee races zijn uitgevaren, met afbouwende wind, twee helaas afgeblazen en na een kleine anderhalf uur wachten zijn we toch maar richting de haven gedobberd en waren Bruno en Edith verzekerd van hun overwinning!

Zie hier de volledige uitslagen:ONK2017 results

 

 

Recent Posts