Verslag vanuit de draad: MKE Workum 2011

 In Nieuws

’s Ochtends vroeg werden de boten op de trailer geladen en begon de reis naar Workum. De voorspelling voor die dag, ZW 3-4, bewolkt met kans op regen… Traditiegetrouw (elk verslag begint ermee) kwamen we krap voor de start aan op de Camping it Soal in Workum. De file van boten voor de slagboom van de camping beloofde niet veel goeds! We besloten de trolleys onder de slagboom te rijden en later op de dag wel een parkeerkaart te regelen.

Op het water zagen we de andere teams die de oversteek naar Friesland hadden gemaakt. Frank en Lennart kwamen langs planeren, Sjon en Rogier waren al in het startgebied en Michiel en Hilde voeren een stukje voor ons uit. Het zou een rommelige dag worden waarbij er uiteindelijk twee lange wedstrijden werden gevaren. De condities op het IJsselmeer waren uitdagend, zeker voor het volk van de Braassem (lees: korte en hoge golven). Frank voer uiteindelijk de eerste wedstrijd een rondje te weinig, maar werd wel gefinisht. Gelukkig voer hij de volgende wedstrijd een rondje teveel, dat maakte een hoop goed.

De tweede dag was een dag met veel zon, weinig wind en close racing. Met weinig wind lijkt onze boot erg goed aan te springen, waardoor we met nog één wedstrijd te gaan, verrassend aan de leiding gingen! De laatste wedstrijd begon de wind toe te nemen naar een ZW 2-3, waarbij we steeds zenuwachtiger werden voor de rest van het veld. Gelukkig hield Willemijn het hoofd koel aan het roer en stuurde ons naar het derde paaltje van het weekend! Het was een heerlijke dag zeilen en het maakte de eerste wedstrijddag meer dan goed. Volgend jaar met een bootje meer naar Workum?

Nick

No Zeilno Naam Punten 1 2 3 4 5
1 763 Willemijn van Susante, Nick van Alphen 7,0 2 1 2 1 1
2 654 Frank van Leeuwen, Lennart van den Dool 12,0 1 2 4 3 2
3 837 Michiel Geerling, Hilde van Susante 14,0 3 dnf 1 2 3
4 733 Rogier Grobbee, Sjon Grobbee 21,0 dns dnf 3 4 4
Recommended Posts