De klasse

De RS500 klasse richt zich vooral op de zeilers die competitief willen zeilen met een zeer hoge ‘fun-factor’. De klasse staat voor een cultuur die past bij hard zeilen, hard feesten en goed voor elkaar zijn:

  • van tieners tot zestigers
  • van beginner tot olympiër
  • fanatiek op het water, gezellig op de wal
  • iedereen helpt elkaar
  • open cultuur, iedereen wordt verwelkomd

Trainingen, wedstrijden en ‘socials’

Het programma van de RS500 is gevarieerd en gericht op een combinatie van competitie en gezamenlijke ontwikkeling. Het jaarprogramma bevat trainingen en een mooi aantal wedstrijden in binnen en buitenland, waaronder een WK en de Eurocup-serie. De klasse staat inmiddels internationaal bekend om z’n goeie socials, zoals de jaarlijks terugkerende Dutch Party en leuke activiteiten gedurende het seizoen en in de winter.

Nationaal:

In het voorjaar organiseert de klasse een aantal trainingen in het weekend. In deze trainingen wordt er op niveau getraind en kennis / ervaring uitgewisseld om de vloot voor te bereiden op het nieuwe wedstrijdseizoen. Vervolgens zullen er verdeeld over het gehele land, wedstrijden gevaren worden. Events zoals de United4, Braassem Summer Regatta, North Sea Regatta, ONK en de fameuze Open Dutch Skiff Trophy (Bruinisse) staan sowieso op de agenda.

Internationaal:

Internationaal heeft de klasse een aantal top evenementen. De belangrijkste is uiteraard de World Championships op fantastische locaties. Daarnaast is er de  EuroCup plaats, een serie van vijf evenementen verspreid over Europa. Kijk voor de wedstrijden van dit jaar op de internationale kalender (zie RS500 INT).
Het weerzien met de internationale vrienden, het gezamenlijk optrekken in de avonden maken deze events speciaal en een ieder vindt de ruimte om zich thuis te voelen in deze internationale klasse waarbij fair en competitief zeilen samengaan.

Studentenverenigingen

Er zijn drie studentenvereniging die een RS500 vloot hebben:

  • De Blauwe Schuit in Leiden
  • D.S.W.Z. Broach uit Delft.
  • De Loefbijter uit Nijmegen

Bereikbaar en betrouwbaar

Lid worden is nu heel eenvoudig! Alle booteigenaren dienen lid te zijn van de Klassenorganisatie om gebruik te kunnen maken van haar diensten, zoals deelname aan trainingen en wedstrijden. Voor meer informatie: info@rs500.nl.