Wat moet je weten?

Lid van de klassenorganisatie

De RS500 klasse organiseert ieder jaar een aantal wedstrijden en trainingen. Om deel te kunnen nemen aan klassenactiviteiten moet je lid zijn van de klassenorganisatie. Je lidmaatschap stelt de klasse bijvoorbeeld in staat om wedstrijden te organiseren (en benodigde rescue hiervoor) . Lid worden doe je voor jezelf maar ook om het RS500 zeilen te stimuleren. Als lid van de klassenorganisatie wordt je op de hoogte gehouden en beslis je mee over het wedstrijdprogramma. Ook kun je meedingen naar de jaarprijzen. Voldoende reden om je dus aan te melden als lid! Aanmelden doe je hier.

Wedstrijdzeilen:

Veel wedstrijden die georganiseerd worden voor de RS500 klasse vereisen de nodige officiƫle papieren. Zonder deze papieren kun je niet meedoen of kom je niet in aanmerking voor prijzen.
Welke zaken moet je op orde hebben voordat je mee gaat doen met wedstrijden:

  • Natuurlijk ben je lid van de klassenorganisatie. De RS500 klasse heeft veel leden nodig voor goede wedstrijdvelden en om bijv. een uitnodiging te krijgen voor specifieke evenementen.
  • Beide zeilers moeten in bezit zijn van een wedstrijdlicentie; deze kan je kopen bij het Watersportverbond. Kijk daarvoor in de webshop. Maak hiervoor een account aan of log in met je bestaande account (als je lid bent van een vereniging kan je hier vragen naar jouw account).
  • Ook moet de verantwoordelijke van de boot lid zijn van een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging. Op de website van het Watersportverbond kun je vinden welke verenigingen dat zijn.

Note: Meetbrieven zijn per 2020 niet meer nodig voor de RS500. Alle boten komen van dezelfde bouwer (RS Sailing) en daarmee wordt de eenheidsklasse gegarandeerd. Op grote evenementen (NK/WK) kan wel een controleur de naleving van de klasseregels controleren.