Verslag United 4 Medemblik

 In Nieuws

Nadat wij helaas niet naar Frankrijk konden wegens vogelgriep in de omgeving van Lac du Der was de U4 het eerste RS500 evenement van het jaar. Met veel zin reden wij dan ook vrijdagavond naar Medemblik.

Het begon zaterdag met een tricky windje, die tussen een paar buien aan en uit ging. De eerste wedstrijd lagen alle boten het rak naar boven dicht bij elkaar, vervolgens battelend met Ludo en Auke in de laatste downwind, wisten wij uiteindelijk eerste te finishen. Om vervolgens 20 meter na de finish om te gaan, doordat Jesper besloot dat even een stukje zwemmen ook best lekker is ;). De afnemende wind in combinatie met choppy condities maakte het varen lastig, maar niet minder interessant. Af en toe manoeuvrerend tussen het 29er en 49er veld, die de loef-lij regel niet altijd even goed leken te kennen, en meegaand op de golven hebben wij zaterdag vijf mooie potten gevaren. Met pizza en spaghetti bij de welkbekende Italiaan in Medemblik werd de zaterdag gezellig afgesloten.

Zondag moest er vroeg opgestaan worden, maar kon vervolgens rustig ontbeten worden nadat de uitstel wegens de afwezigheid van wind erin werd gehangen. Er werd scherp gestart door iedereen, wat zorgde voor leuke wedstrijdjes. Door de tweede wedstrijd ver rechts te gaan hoeken, hadden wij de tactiek voor de dag gevonden. Langzaam begon de wind te bouwen van 4 naar ongeveer 8 knopen. Samen met een stralend zonnetje bracht ons dit een heerlijke laatste zeildag. Doordat er lekker doorgestart werd, hebben wij alsnog vijf fantastische wedstrijden kunnen zeilen. Veel dank aan het startschip voor dat en voor de strakke organisatie en uiteraard ook voor de rescue! Hierna werd het weekend beëindigd met een hoge, chille, genkoers naar de haven en aftuigen bij Italiaanse weercondities van afgelopen zomer. Rest ons niets meer dan te zeggen dat wij niet kunnen wachten tot de volgende J 

Merle en Jesper

Foto’s op United4 Medemblik 30 April 2022

Resultaten

Recent Posts