Verslag Braassem Summer Regatta

 In Nieuws

De Braassem Summer Regatta is altijd een van de meer relaxte wedstrijden op de RS 500 kalender.
Vaak is het mooi weer. Het wedstrijdschema met 4 wedstrijden op zaterdag en 3 op zondag is niet al te veeleisend. Daarbovenop krijg je in de middag een uitgebreide lunch op de kant. De Braassem als zeilwater biedt het beste van plaszeilen met lokale shifts en vlagen. Op zaterdag 10 juni stonden we met 9 bootjes paraat om een weekend met ideaal zeilweer te starten.

Ik mocht voor deze gelegenheid aan boord stappen bij Fleur op de 518 om voor de eerste keer op de RS500 te bemannen. Hoewel ik in het verleden altijd bemande bij mijn vader op de Simoun 485 en de Sailhorse ben ik gek op mijn plek aan het roer van de RS500. Super leuk om de RS500 nu vanuit het perspecief van de bemanning mee te maken. Gelukkig was Fleur geduldig als ik mij weer eens moest ontwarren uit een schoot.

Zaterdag kende zeer spannende wedstrijden met veel positiewisselingen. De dag begon met wat lichte wind, die in de loop van de dag steeds meer aanwakkerde. Goede of slechte keuzes in zowel kruisrak als downwind konden flinke winst of verlies opleveren. Dit was ook te zien in de uitslagen met flinke variaties in plekken. De nieuwe teams lieten zich nadrukkelijk zien gedurende zaterdag met eervolle vermelding voor Brennan en Melani die zich consistent mengden in de strijd om de topplekken. Thomas en Hylke probeerden in de ochtend uit of je ook snelgaat als je het dopje niet vastdraait. Dat bleek geen geslaagd experiment. Na een iets moeizame eerste wedstrijd pakten Fleur en ik een mooie consistente reeks. Na de eerste dag waren de verschillen tussen de eerste 5 teams klein. De zaterdag eindidgde met een heerlijke borrel en bbq in de schaduw op het terras van het clubhuis.

Helaas haakte op zondag een deel van de concurrentie af vanwege andere verplichtingen zodat we met 7 bootjes de dag in gingen. Opnieuw prachtig zeilweer en spannende wedstrijden maakten dat de dag eigenlijk te snel voorbij was. Victor en Maartje melden zich nadrukkelijker voorin en wonnen de eerste wedstrijd. Fleur en ik hadden deze dag geruild en ik zat op mijn vertrouwde plek aan het roer met Fleur als veel betere bemanning dan ikzelf. De samenwerking liep opnieuw super en we maakten een mooie serie om de dag bovenaan te eindigen. Victor en Maartje eindigden tweede en Brennan en Melani derde in het klassement.

Na een lekker borrreltje en hapjes op het terras en de prijsuitreiking kon iedereen weer tevreden naar huis. Opnieuw een heerlijke BSR achter de rug. Sla hem volgend jaar niet over!
Fleur, dank ik dat ik op mocht stappen. Het was superleuk en ik heb een hoop geleerd!

Resultaten
Foto’s

Bruno Goris

Recent Posts