Max Blom en Steven LeFevre winnen Nederlands Kampioenschap RS500

 In Nieuws

Dit weekend werd het allereerste Nederlands kampioenschap RS500 gezeild, de gezelligste skiff klasse van Nederland! De bijzonder lichte weersomstandigheden waren een lastige uitdaging voor de skiff zeilers die normaal met meer wind het water op gaan. Het evenement werd gekenmerkt door weinig wind, close-racing en een pedant wedstrijdcomité van de Noordzee Club / KNZ&RV Muiden.

Vrijdag en zaterdag werden er drie wedstrijd gevaren verdeeld over de twee dagen. De lichte omstandigheden maakte het lastig om op tijd de startlijn te bereiken. Dit betekende helaas dat sommigen zaterdag de (enige) start moesten missen… Volgend jaar varen we dicht bij de haven!

Met een ruime voorsprong gingen Max & Steven de laatste dag in. Er was meer wind voorspeld, maar helaas bleef dit uit. Met maximaal 8 knopen over het zuidelijke deel van het IJsselmeer bleek het wel erg close racing tussen de gehele klasse. Mark & Dimitri en Michiel & Hilde zouden er een ware match-race van maken om de tweede en derde plaats. Dat Michiel & Hilde het erg serieus namen, bleek wel uit het feit dat zij aan de wind continue de stagspanning bleven monitoren. (lees: de spanningsmeter zat nog op de verstaging…)

Met een knappe serie van enkel eentjes wonnen Max & Steven overtuigend het eerste NK RS500. Michiel & Hilde werden nummer twee na een spannende strijd met Mark & Dimitri (1 punt verschil). De jongens van TU Delft waren erg enthousiast over de eigenschappen en het concept van de RS500. De gezelligheid onder de nieuwe leden van de klasse was goed, de sfeer zat er goed in bij de after party op het terras van Ome Ko. Volgend jaar belooft het een spannende strijd te worden met zo veel goede nieuwe zeilers!

Nick van Alphen
Voorzitter Nederlandse RS500 Klassenorganisatie

Recent Posts