WK Bruinisse: dag 5

 In Nieuws

11223723_10153271003896144_5187225592928984581_o

Wat een perfecte dag om het WK RS500 mee af te sluiten! Een voorspeld matig windje blijkt verder door te draaien naar het westen en ontwikkelt zich tot een ruime 4 Bft. Nog even knallen dus! Na twee uur uitstel en opbouw van de spanningsboog worden de zeilers het water op gelaten en ligt de baan er stabiel in. De wedstrijden in de Gold fleet verlopen snel en het veld blijft dicht bij elkaar. Dit zorgt voor de nodige spanning rond de boeien en gate, maar serieuze botsingen blijven uit. Ondanks het uitstel kunnen er daardoor in de Gold fleet nog altijd de geplande drie races worden gevaren. Met name de Zweden varen sterk deze dag, maar ook de Nederlanders Michiel/Hilde Geerling en Pim/Lisa van Vugt zorgen voor een echte competitie voorin. Helaas zien de Zweden de eerste prijs voorbij gaan na een OCS, waardoor Peter Barton en Heather Chipperfield uiteindelijk toch de hoogste tree van het podium mogen beklimmen.

In de Silver fleet valt het veld tijdens de wedstrijden wat verder uiteen en wordt er weer wat meer gezwommen. In de twee gevaren wedstrijden geven Richard/Marieke Gijzel hun voorsprong niet meer weg en zijn zeker van de eerste prijs. Martijn Jessurun/Folkert-Jan Oosterkamp varen twee sterke laatste races en eindigen met een zeer verdiende derde plek, net achter het Zweedse duo Henrik Sillen/Ralph Lobel. Topprestaties! Van harte gefeliciteerd allemaal.

Al met al kunnen we terug kijken op een fantastisch evenement, met alle soorten wind, mooie feestjes en sportieve, fanatieke wedstrijden. Bedankt organisatie, vrijwilligers en zeilers voor een geweldige week! Op naar Travemunde!

Recent Posts