Route ’99 Braassem Summer Regatta

 In Nieuws

35092385712_b0ded7d28c_o

Met 13 boten aan de start waren we de één na grootste vloot tijdens de 99e editie van de Braassem Summer Regatta. Vaste prik op de agenda, en wat was het weer een leuk weekend: zeven prima races, tussendoor een fantastisch georganiseerde (zij het wat korte) lunch, en het bekende BBQ en feest op de zaterdagavond.

34871347490_fad8341edc_k

Waar voorgaande jaren nog wel eens een wedstrijddag weg viel wegens een te kort of juist overschot aan wind, waren de omstandigheden perfect om voor iedereen lekker mee te varen en dat was te merken aan de scores; tot aan de laatste wedstrijd lagen de eerste drie boten gelijk! Michiel’s tactiek om op de tweede dag vlak voor de race met een ándere boot van roer te wisselen was sterk, maar heeft hem die race nét geen eerste plek opgeleverd. Op een enkele uitschieter na bleef ook de concurrentie consequent bij de eerste vier boten meevaren. Een valse start of een ‘spookvlaag’ die uit het niets de boot plat legt naar loef (een schijnbaar vaak voorkomend fenomeen op de Braassem) zorgde er voor dat geen van de boten te ver uit liep op de rest.

 

Ook de plaatsen 4 tot 7 zijn hard bevochten, waarbij uiteindelijk Fleur en Marieke er met de eer vandoor zijn gegaan door een sterke laatste race, en de drie andere teams op de voet volgden met een gelijk aantal punten.

Genoeg om over te praten tijdens de BBQ op de zaterdagavond. Veel zeilers bleven hangen en met het mooie weer was het witbier dan ook snel op. Er werd genoten van het eten, het feestje en de misschien wat overenthousiaste zanger. En zoals het goede studenten betaamd, hebben de dames en heren van de Leidse, Utrechtse en Nijmeegse verenigingen het licht uit gedaan.

Veel dank aan de organisatie van de BSR voor zowel de gastvrijheid op de kant (met heerlijk eten), als de wedstrijdleiding die flexibel genoeg was om het schema aan te passen wanneer nodig. Op naar de 100e editie! Zet 9 en 10 juni maar vast op de agenda.

35129147571_53f0e16a69_o

photos @wvbraassemermeer

BSR 2017

Recent Posts